D.A.T. laat lokaal zuivelbedrijf productie met 30%

D.A.T. laat lokaal zuivelbedrijf productie met 30% toenemen

11 jan 2018

Bericht

De resultaten van het zuivelbedrijf van Dutch Agricultural Technology (D.A.T.) in Uruguay over 2017 hebben bewezen dat de ingeslagen koers de juiste is. Ondanks een sterk fluctuerende melkprijs en extreme klimatologische omstandigheden in 2017 is D.A.T. er in geslaagd om met een vergelijkbaar aantal koeien meer dan 3,1 miljoen liter melk te produceren. Dit is een toename van ongeveer 30% ten opzichte van 2,4 miljoen liter in 2016. Dit is mogelijk gemaakt door de installatie van nieuwe voer- en meet systemen en de verhoging van de operationele efficiëntie in alle aspecten van de bedrijfsvoering.

Zo is ook de kwaliteit van de (op)fok en de gezondheid van de kudde significant verbeterd. Door te investeren in de zorg en huisvesting van de kalveren is het sterfte percentage gezakt naar bijna 0%, iets wat in Uruguay bijna niet voor komt. Doordat het sterftecijfer zo laag is en de kwaliteit van de huidige veestapel dermate hoog is dat er relatief weinig koeien vervangen moeten worden, is D.A.T. in staat om in 2018 naar verwachting 250 drachtige vaarsen uit eigen fok, op de lokale markt te verkopen wat voor een extra bron van inkomsten zorgt voor de onderneming.

Inmiddels zijn de faciliteiten op de boerderij een voorbeeld voor andere zuivelboeren in het land, die regelmatig meekijken in de stal van D.A.T. Ook een delegatie uit Zweden heeft belangstelling getoond voor de manier van werken en een bezoek gebracht aan het zuivelbedrijf.

Naar aanleiding van deze positieve resultaten zal D.A.T. dit jaar andere mogelijkheden onderzoeken om de productie van de boerderij in zijn geheel nog verder op te voeren.

Bron: ANP Pers Support

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ING: 2018 naar verwachting goed jaar voor melkveeh

ING: 2018 naar verwachting goed jaar voor melkveehouders

5 jan 2018 Bericht
ING: 2018 naar verwachting goed jaar voor melkveehouders
Zuivelnoteringen: Verse boter 5 euro in de min

Zuivelnoteringen: Verse boter 5 euro in de min

3 jan 2018 Bericht
Zuivelnoteringen: Verse boter 5 euro in de min
Welk cijfer geeft u als melkveehouder het jaar 2017?

Check je stressniveau

Naar de scan

Doe kosteloos en vrijblijvend de online scan

Beantwoord online en vrijblijvend een aantal vragen en krijg in een paar minuten inzicht in je stressniveau. Na afloop  zie je meteen waar jouw aandachtspunten liggen.

Naar de scan

Open Vakblad Melkveebedrijf

Melkveebedrijf

Mest & regelgeving

Lees hier de januari editie van het vakblad Melkveebedrijf. In deze editie aandacht voor Mest & regelgeving, interationaal nieuws en nog veel meer...

Bekijk online editie >>

Bezoek onze vakpartners