Overtuigd van een goede technische staat van uw ku

Overtuigd van een goede technische staat van uw kunstmeststrooier?

12 jan 2018

Bericht

Precisiebemesting komt meer en meer in zwang, ook binnen de veehouderij. Onzekerheid over derogatie en beperkter inzet van organische mest (fosfaatproblematiek) zorgen ervoor dat er nog meer belang komt te liggen bij de stikstofbemesting in de vorm van anorganische korrelmeststoffen. Uiteraard is hiervoor allerlei specialistische apparatuur voorhanden.

Apparatuur die het mogelijk maakt de beperkte hoeveelheid voedingsstoffen die gegeven mag worden zo optimaal mogelijk over uw percelen te verdelen. Voor korrelmeststoffen is en blijft een goedwerkende strooier de basis. 

Geen enkele hightech doseringsunit is in staat een optimaal strooibeeld te realiseren als bijvoorbeeld een schoep op een strooischij?f versleten is. Laat daarom minimaal eens per 3 jaar uw strooier testen en keuren door een erkend bedrijf. De zichtbare gebreken heeft u waarschijnlijk vooraf al getackeld, maar met name de niet-direct zichtbare gebreken komen dan naar voren. De kosten (ongeveer 75-90 euro op jaarbasis bij keuring 1x per 3 jaar) wegen ruimschoots op tegen het voordeel dat u behaalt met een optimaal functionerende strooier, zeker als je dit bekijkt op totaal bedrijfsniveau.

Meer informatie over het afstellen en testen van kunstmeststrooiers op NutriNorm.nl.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nog even de laatste zaken afvinken

Nog even de laatste zaken afvinken

30 nov 2017 Bericht OCI
Nog even de laatste zaken afvinken
Het is zo weer februari …

Het is zo weer februari …

17 nov 2017 Bericht OCI
Het is zo weer februari …
Weet waarom een drainagebuis ophoudt met stromen

Weet waarom een drainagebuis ophoudt met stromen

3 nov 2017 Bericht OCI
Weet waarom een drainagebuis ophoudt met stromen
Welk cijfer geeft u als melkveehouder het jaar 2017?

Check je stressniveau

Naar de scan

Doe kosteloos en vrijblijvend de online scan

Beantwoord online en vrijblijvend een aantal vragen en krijg in een paar minuten inzicht in je stressniveau. Na afloop  zie je meteen waar jouw aandachtspunten liggen.

Naar de scan

Open Vakblad Melkveebedrijf

Melkveebedrijf

Mest & regelgeving

Lees hier de januari editie van het vakblad Melkveebedrijf. In deze editie aandacht voor Mest & regelgeving, interationaal nieuws en nog veel meer...

Bekijk online editie >>

Bezoek onze vakpartners