Eigen biologische productielijn voor De Valk Weker

Eigen biologische productielijn voor De Valk Wekerom

15 apr 2019

Bericht

Als antwoord op de groeiende vraag naar biologische veevoeders investeert Coöperatie De Valk Wekerom in een eigen productielijn. De werkzaamheden in de vestiging in Meppel zijn hiervoor in volle gang. Michael Mackaay, directeur van het veevoederbedrijf: ,,Landelijk, maar ook bij De Valk Wekerom groeit de vraag naar biologische veevoeders sterk."

"Zo steeg bij ons in 2018 de omzet van biologisch met 30 procent. Dat was de aanleiding om met een eigen productielijn van start te gaan.’’ Als alles volgens planning blijft verlopen, zal in augustus 2019 het eerste in eigen beheer gemaakte biologische veevoeder worden afgeleverd. De coöperatie heeft al sinds 2001 biologisch voer in haar assortiment en beschikt dus over een ruime ervaring op dat gebied.

De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert jaarlijks rond de 255.000 ton veevoeder. Dat gaat voor het overgrote deel naar pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders. De coöperatie is actief in twee kerngebieden: de Gelderse Vallei en Noord-Midden-Nederland. Deze gebieden worden met eigen chauffeurs en vrachtwagens vanuit de twee productielocaties bediend.

Voordelen

Het biologische veevoeder wordt nu nog bij derden geproduceerd, maar zal straks dus met name in eigen huis in Meppel worden gemaakt. Om daar de vermenging van biologisch en regulier voer te voorkomen, vindt de productie strikt gescheiden plaats. Mackaay: ,,Eigenlijk krijgen we in Meppel twee fabrieken onder één dak: de bestaande voor regulier en de nieuwe voor biologisch. Elk met onder meer een eigen stortput, wals, pers- en maal-menglijn. Maar ook met een eigen besturingssysteem.’’ Hij ziet belangrijke voordelen van de eigen productielijn. ,,Als we zelf de regie hebben, maakt ons dat veel flexibeler en kunnen we sneller reageren op ontwikkelingen. Ook naar onze klanten toe.’’

Bron: DeValk Wekerom

Deel dit artikel

Heeft u vragen over producten of diensten uit dit artikel? Stel hier uw vraag!
Er wordt alleen gereageerd op serieuze vragen.

Melkveebedrijf gaat over de grens!

Tsjechische melkveehouderij in cijfers

Tsjechische melkveehouderij is grootschalig met een hoge melkgift per koe

De dierlijke productie is historisch erg belangrijk in Tsjechië. Met slechts 1,7 procent van de EU-melkproductie is de Tsjechische Republiek echter een kleine speler. Toch is de sector om verschillende redenen interessant.

Waarom? Lees meer >


Gerelateerde artikelen

Een warm paasweekend voor de boeg

Een warm paasweekend voor de boeg

15 apr 2019 Bericht
Een warm paasweekend voor de boeg
Handboek Snijmais vernieuwd

Handboek Snijmais vernieuwd

8 apr 2019 Bericht
Handboek Snijmais vernieuwd
Nederlandse Sorghum: achterblijvende voederwaarde

Nederlandse Sorghum: achterblijvende voederwaarde en minder achtergebleven stikstof

27 feb 2019 Bericht
Nederlandse Sorghum: achterblijvende voederwaarde en minder achtergebleven stikstof


Vakpartner Nieuws

Hoe verbeter je de gezondheid van melkvee?

Hoe verbeter je de gezondheid van melkvee?

18 apr 2019 VideoBarenbrug
Hoe verbeter je de gezondheid van melkvee?
Snelle conservering beperkt afbraak van eiwit

Snelle conservering beperkt afbraak van eiwit

18 apr 2019 Bericht Dow AgroSciences
Snelle conservering beperkt afbraak van eiwit
Honderden Vlaamse en Nederlandse melkveehouders pl

Honderden Vlaamse en Nederlandse melkveehouders plannen tweede gift met de GrassN app

16 apr 2019 Bericht Yara
Honderden Vlaamse en Nederlandse melkveehouders plannen tweede gift met de GrassN app

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies