New Holland BigBaler High Density voor optimale efficiëntie

15 nov 2019

Bericht

New Holland BigBaler High Density voor optimale ef

New Holland Agriculture legt de lat voor productiviteit en comfort nog hoger met de nieuwe BigBaler 1290 High Density, door er de efficiëntste grote vierkante balenpers in het segment van te maken. Hij produceert balen met een dichtheid die tot 22% hoger is dan met conventionele grote vierkante balenpersen, waardoor de efficiëntie van transport en baalverwerking beduidend hoger is.

De nieuwe MaxiSweep™-opraper helpt gewassen met hogere snelheid in te voeren, voor een hogere capaciteit en prestaties. Bovendien  is de nieuwe BigBaler 1290 High Density uitgerust met  de nieuwe unieke SmartShift™-versnellingsbak die met de zilveren Agritechnica-medaille werd bekroond, die voor een zachte start zorgt, waardoor het bestuurderscomfort toeneemt, en die de aandrijflijn van de tractor beschermt tegen overbelasting. De unieke gepatenteerde Loop MasterTM-knopertechnologie zorgt voor de stevigste wikkelingen en beschermt het milieu en het veevoeder, door afgesneden touwresten te elimineren. Het concept van de korte trekstang biedt de bestuurder uitstekend zicht en wendbaarheid.  Het comfort wordt verder verhoogd met een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface die het grote IntelliViewTM-touchscreen gebruikt. Een reeks geautomatiseerde functies, zoals de IntelliCruise™-technologie die automatisch de tractorsnelheid aanpast, draagt ook bij aan de productiviteit en het comfort van de BigBaler 1290 High Density.

Simon Nichol, Hay & Forage Product Management, vertelde: “De BigBaler 1290 High Density zet nieuwe standaarden in efficiëntie en productiviteit, en biedt een grotere rentabiliteit, door het baalgewicht te maximaliseren en de kosten voor transport en verwerking te verlagen. Door het rentabiliteitsvoordeel dat voortvloeit uit de hogere productiviteit en de lagere totale eigendomskosten is deze pers ideaal voor professionele loonwerkers en voor grootschalige landbouwbedrijven.

Tot 22% hogere dichtheid dan met conventionele grote vierkante balenpersen

De BigBaler 1290 High Density heeft met 4,05m de langste perskamer in het segment en beschikt over een indrukwekkend hoge plunjerkracht. Met een slag van 748 mm, wordt de plunjerkracht 58% groter dan Plus-modellen, voor balen met een nog hogere dichtheid. De heavy-duty dichtheidsring is uitgerust met drie op de bovenkant en twee aan de linker- en rechterkant gemonteerde dubbelwerkende cilinders, die uniek zijn voor deze toepassing. De dubbelwerkende cilinders worden geregeld door twee hydraulische pompen en zorgen ervoor dat de eerste balen een optimale dichtheid hebben, wanneer wordt opgestart met een lege perskamer.

De BigBaler 1290 High Density  beschikt ook over alle voordelen van de eerdere modellen zoals het uiterst efficiënte CropCutter™-systeem en de technologie van de voorperskamer die specifiek is ontwikkeld voor het persen van balen met een hoge dichtheid.

Al deze functies, samen met de hogere rotorsnelheid ten opzichte van de PLUS-modellen, leiden tot een uitstekende efficiëntie tijdens het persen, met minder balen per veld en meer ton per trailer: een hogere productiviteit met besparingen in tijd en transportkosten.

Hogere productiviteit en comfort

Het unieke concept van de aandrijflijn, dat is bekroond met de zilveren Agritechnica-medaille, bestaat uit een opstarttechnologie van de Powershift met twee versnellingen die voor een soepele inschakeling van de balenpers zorgt met een koppeltoename van 79%. De bestuurder schakelt de balenpers in bij een aftakastoerental van 850 tpm en de SmartShift™-versnellingsbak schakelt automatisch van de 1e naar de 2e versnelling, waardoor wordt versneld tot een maximaal vliegwieltoerental van 1440 tpm bij een volwaardig aftakastoerental - een van de hoogste vliegwieltoerentallen in het segment. Dit soepele opstartproces beschermt de aandrijflijnen van de tractor en de balenpers.

Het vliegwiel is aanzienlijk zwaarder dan op de BigBaler Plus-modellen en heeft een 16% grotere diameter van 1100 mm. Het hogere toerental en de grotere omvang van het vliegwiel leveren 230% meer energie, voor comfortabeler en efficiënter balenpersen. Een meervoudige platenrem met interne koeling, geïntegreerd in de versnellingsbak, vertraagt de plunjer en brengt de plunjer tot stilstand als deze de optimale startpositie bereikt. Deze dient ook als een noodrem die in staat is om de plunjer binnen 8 seconden veilig tot stilstand te brengen. Aanvullende klantvoordelen zijn de servicemodus met langzame rotatie van de aandrijflijn en overbelastingsbeveiliging. De nieuwe MaxiSweep™-opraper van 2,35 m, die perfect is voor de brede zwaden die de maaidorsers met hoge capaciteit tegenwoordig achterlaten, draagt ook bij aan de hoge productiviteit van de BigBaler 1290 High Density.

Superieur en uiterst efficiënt CropCutter™-systeem met 29 messen

Het CropCutter™-systeem garandeert een beheerste snijwerking en superieure fijne snijkwaliteit dankzij de 29 messen met individuele veerbeveiliging en gekoppelde rotorvingers per mes. De hogere rotorsnelheid dan die van de PLUS-modellen garandeert ook een hogere doorvoer onder alle omstandigheden.

Persen zonder plastic met Loop MasterTM-knopertechnologie

De BigBaler 1290 High Density is voorzien van de Loop MasterTM-knopertechnologie van New Holland, die verder bouwt op het beproefde dubbele-knoopsysteem, door de introductie van een lusknoop. Dit leidt tot 26% meer treksterkte, zorgt voor minder breuk en elimineert afgesneden touwresten. De voordelen zijn tweevoudig: enerzijds, elimineert het ruim 6 km of 46 kg afgesneden touwresten in een 10.000-balenseizoen; deze afgesneden touwresten, die momenteel op het land achterblijven, blijven uit het milieu en het veevoeder van de klant. Anderzijds, maakt het hele strakke knopen, waardoor beduidend minder touw knapt, wat elke balenpersbestuurder irriteert.

De nieuwe, extra grote touwkast heeft ruimte voor 36 XL-touwrollen en is al compatibel met toekomstige XXL-rollen tot 15 kg. Alle 36 touwrollen kunnen tegelijkertijd worden aangesloten, zodat maar liefst 1.400 balen kunnen worden geperst, zonder dat de touwrollen hoeven te worden bijgevuld. Het touw is ook bijzonder eenvoudig te laden: dankzij de hydraulische assen van de balenpers kan de touwkast omlaag en dichter naar de grond worden gebracht. De touwkast is uitgerust met een hydraulisch systeem, waardoor hij volledig kan worden uitgeklapt en eenvoudiger te reinigen is.

Allereerste hydraulische-asconcept

De BigBaler 1290 High Density introduceert een nieuw hydraulische-asconcept met een hydraulische ophanging, waardoor de contouren van de grond beter worden gevolgd en het gewicht perfect over de vier wielen wordt verdeeld, voor een lage rolweerstand. Daardoor worden niet alleen de prestaties van de balenpers op de weg en op het land verbeterd, maar neemt ook de slijtage van de banden af. Het hydraulische-asconcept elimineert bovendien uitstekend toegang voor onderhoud, doordat geen veren dat gedeelte blokkeren.

De BigBaler 1290 High Density beschikt over wielen met een grotere diameter van 1,4 m, voor minder samendrukking van de bodem. De klant kan kiezen tussen twee grote wielmaten, die allebei binnen een breedte van 3 m voor op de weg blijven.

Duurzaamheid en lage eigendomskosten

De BigBaler 1290 High Density, ontwikkeld bij het CNH Industrial Design Centre, is ontworpen en gebouwd om lang mee te gaan. Het nieuwe heavy-duty chassis is ontworpen voor hogere-dichtheidsladingen. De nieuwe, aan de bovenkant gemonteerde Smartshift versnellingsbak zorgt voor meer duurzaamheid en minder gewasophoping. Het nieuwe terugwinsysteem van het naaldjuk biedt een betrouwbare bescherming van de naald.

De nieuwe super-duty hoofdversnellingsbak heeft twee aandrijftandwielen die het hoofdtandwiel aandrijven, wat wil zeggen dat de tandwielen een groter contactoppervlak hebben, voor meer duurzaamheid en een efficiënter gebalanceerde verdeling van de vermogensbelasting.

“Met de nieuwe BigBaler 1290 High Density, investeert New Holland in een verdere verrijking van haar aanbod hooimachines en hakselaars’, aldus Carlo Lambro, New Holland Brand President. “Dit nieuwste model, gebouwd bij ons Centre of Harvesting Excellence in Zedelgem, België, is het hoogtepunt van ruim 30 jaar excellentie in balenpersen, en legt de lat voor de prestaties die we onze klanten bieden wederom hoger.”

Bron: New Holland

Deel dit artikel

Drentse melkveehouders blij met silo’s

Drentse melkveehouders blij met silo’s

“Simpel in uitvoering, eenvoud in de praktijk.”

Vader Roelof en zoon Jasper Speelman uit het Drentse Zuidveld investeerden twee jaar geleden in drie nieuwe silo’s. De keuze viel uiteindelijk op Zwaagstra Beton uit Hoogeveen.

Benieuwd waarom >


Gerelateerde artikelen

New Holland introduceert W170D- en W190D-wiellader

New Holland introduceert W170D- en W190D-wielladers conform Stage V

14 nov 2019 Bericht
New Holland introduceert W170D- en W190D-wielladers conform Stage V
Populariteit Film&Film bij inkuilen balen stijgt

Populariteit Film&Film bij inkuilen balen stijgt

1 aug 2019 Bericht
Populariteit Film&Film bij inkuilen balen stijgt
New Holland Legendary Days 2019

New Holland Legendary Days 2019

3 jun 2019 Bericht
New Holland Legendary Days 2019


Vakpartner Nieuws

Voorkoopseizoen Pioneer zaaizaad verloopt bijna!

Voorkoopseizoen Pioneer zaaizaad verloopt bijna!

20 feb 2020 Bericht
Voorkoopseizoen Pioneer zaaizaad verloopt bijna!
Nieuw ontwikkelde tweecomponenten polyurethaan kla

Nieuw ontwikkelde tweecomponenten polyurethaan klauwlijm

19 feb 2020 Bericht
Nieuw ontwikkelde tweecomponenten polyurethaan klauwlijm
Herstel grasland na vraatschade of droogteschade

Herstel grasland na vraatschade of droogteschade

7 feb 2020 Bericht Barenbrug
Herstel grasland na vraatschade of droogteschade

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies