Het Algemeen Bestuur van LTO Noord heeft unaniem besloten Dirk Bruins (44) voor te dragen als Algemeen Voorzitter van LTO Noord.

Op 14 juni aanstaande beslist de Ledenraad over deze benoeming. 
Dirk Bruins is daarmee per 1 juli aanstaande de beoogd opvolger van de huidige voorzitter Jakob Bartelds.

Waardering

Binnen het Algemeen Bestuur bestaat veel waardering voor de inzet van Jakob Bartelds in de afgelopen drie jaren. LTO Noord staat er na de regiovorming goed voor en LTO Nederland heeft een nieuwe start gemaakt. Jakob heeft rust gebracht en heeft gestuurd op continuïteit van de vereniging met een robuuste bedrijfsvoering. Dat waren belangrijke opgaven in de afgelopen drie jaren en geeft ruimte voor de keuze van een nieuwe algemeen voorzitter die daarop kan voortbouwen.  

Voordracht

Dirk Bruins, melkveehouder te Dwingeloo, is volgens het Algemeen Bestuur een energiek boegbeeld met visie en toekomstbestendig leiderschap, waarmee hij in staat zal zijn een hecht en herkenbaar ledencontact in alle sectoren vorm te geven. Dirk Bruins past bij de huidige en toekomstige opgaven van LTO Noord, kan de lijnen uitzetten en leiding geven aan vernieuwing in verbinding. Hij is op dit moment o.a. vicevoorzitter van LTP Nederland vakgroep Melkveehouderij 

Bron: LTO noord